‘Weer vol met plannen’

Eddy is geboren in 1970, op kruipafstand van de Kuip. Hij is vernoemd naar Eddy PG, de legendarische Feyenoordkeeper uit de jaren 70. Eddy herken je aan zijn Feyenoordpetje, en zijn mooie verhalen. ‘Bij ons thuis was Eddy PG de held. Mijn ouders schilderden mijn gezicht rood en wit, zo lag ik in de kinderwagen, echt waar!’

Gratis frikandel

‘Als kleine aap glipten mijn broertje en zusje en ik tussen de tralies van het stadion door naar binnen en kropen onder de tribunes. Werd er gescoord, dan sprong iedereen op en de inhoud van menig broekzak viel naar beneden! Vooral het losse geld was natuurlijk interessant. De lege flesjes verzamelden we; als we die inleverden kregen we een gratis frikandel bij de bar!’

Narigheid

Eddy is een gezellige prater met een olijke kop. Hij is vrolijk, alsof het nooit anders is geweest. Maar de realiteit ligt anders. ‘Op een gegeven moment was het niet meer zo leuk bij ons thuis. Vanaf mijn zesde tot mijn achttiende zat ik in tehuizen en dat was vreselijk. Misbruik, narigheid. Maar ik stopte alles weg. Een tijdje lukte dat ook.’

Bouwcrisis

‘Ik ging werken als timmerman. Ben ook 14 jaar zzp’er geweest. Leuk inkomen, eigen huis. Maar toen kwam de bouwcrisis. Geen werk meer, dus ook geen inkomen meer. En als zzp’er had ik natuurlijk nergens recht op. Ik moest mijn huis verkopen, met een enorme restschuld. Toen kwam alle verdrongen verdriet van vroeger naar boven. Ik haatte de hele wereld, mezelf nog wel het meest. Ik miste ook heel erg mijn werk. Daar kwamen nog gezondheidsproblemen bij. Verstopte aderen in mijn benen, waardoor ik amper meer kon en kan lopen.’

Ander mens

‘Eigenlijk wilde ik het liefste dood. Maar ja, dat mag niet, hè, van die ouwe hierboven. Ik heb verschrikkelijk op mijn tanden moeten bijten. Die zelfhaat, die zat erin gebakken. Ik ben toen een half jaar opgenomen geweest. In totaal ben ik 2 jaar behandeld. En ik moet zeggen, ik ben daardoor een ander mens geworden.’

Mooi op het plankie

‘Ik zeg altijd “vroeger was ik een kast met rotzooi, nu ligt alles mooi op het plankie!” Momenteel heb ik leuke plannen. Ik ga namelijk vrijwilligerswerk doen. Achter een balie, mensen ontvangen, informeren en zo. Net iets voor mij!’

Fantastisch

‘En de voedselbank is voor mij fantastisch. Van dat pakket kan ik de hele week eten. Plus, het is hier gezellig. Ik ben ook maar alleen, dus effe kletsen met de vrijwilligers, met een lekker kopje koffie erbij, dat vind ik gezellig. Kijk, als het niet had gehoeven was ik hier nooit gekomen. Maar als je in bewindvoering zit, is het je redding.’

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media