Over ons

Wij zorgen dat wekelijks ongeveer 90 gezinnen een extra steun in de rug krijgen met voedsel. Niemand wordt bij ons betaald. De vrijwilligers helpen mee om de armste mensen in Naarden, Bussum & Hilversumse Meent wekelijks voedsel te geven.

Onze Organisatie

De ca. 65 vrijwilligers zijn verdeeld over diverse werkgebieden, van aanmelding tot en met de uitgifte van het voedsel in onze winkel. Voor elk werkgebied is een coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding en maandelijks overleg heeft met de andere coördinatoren. Naast deze dagelijkse leiding hebben wij ook een eigen bestuur. 

Voedselbanken Nederland

Wij zijn lid van de landelijke koepelorganisatie de ‘Vereniging van Nederlandse Voedselbanken’. Bij deze landelijke vereniging zijn zo’n 170 leden en 10 distributiecentra aangesloten. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. Zij voert zelf geen operationele activiteiten uit. In Houten is het Voedselbank Servicecentrum (VB-Servicecentrum) gevestigd. Voor meer informatie over Voedselbanken Nederland en het servicecentrum verwijzen we graag naar hun website.