Kom ik in aanmerking voor voedseluitgifte?

Wij helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. We hebben contact met andere hulpverleners die gespecialiseerd zijn op verschillende onderdelen. Wij helpen je graag.

Ons adres:
Hooftlaan 71
1401 EC Bussum

Of bel ons op: 06-10308662

Je kunt je aanmelden via e-mail aanmelden@voedselbanknaardenbussum.nl

Na aanmelding ontvang je tenminste 1 maand ondersteuning van de voedselbank. In die periode bekijken we of je voldoet aan de toelatingscriteria van de voedselbank.

Zo berekenen we of jij in aanmerking komt voor voedseluitgifte.

Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we je graag.

Met onze eenvoudige rekenhulp weet je in 1 minuut of je een kans maakt op voedselhulp (geen garantie). Klik hier voor de rekenhulp.

Voorbeeld

Ben je bijvoorbeeld alleenstaand en houd je minder dan € 250,- over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 250,- is ons normbedrag voor één persoon. In deze tabel zie je welk normbedrag voor jou geldt. De normbedragen zijn per maand. De hoogte hangt af van de grootte van je gezin.

 

Huishouden Normbedrag in euro per maand
1 persoon 250
2 personen 350
3 personen 450
4 personen 550
5 personen 650
6 personen 750
7 personen 850
8 personen 950
9 personen 1.050

Toelatingscriteria 2022
Benieuwd naar de uitgebreide berekening? Lees er alles over in de Toelatingscriteria voor 2022