Kinderkleding

Initiatiefneemster Michelle van Eck vond eind 2013 de directie van de Gooilandschool bereid de hele school te betrekken bij een Kinderkledingproject voor de Voedselbank. Dit kant en klare ‘goede doelproject voor kinderen door kinderen’ wil zij aan alle scholen in Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk?
Met hulp van ouders wordt uitgebreid informatie verstrekt en met elkaar gepraat over de Voedselbank, waardoor de nood van een groot aantal dorpsgenootjes onder de aandacht wordt gebracht. Allerlei activiteiten, voor alle leerlingen van de school, worden op touw gezet zoals bijvoorbeeld:

  • Inzamelen van goede, nog niet versleten en schone kleding
  • ‘Heitje voor karweitje’, zodat er geld is beschikbaar komt voor de aanschaf van nieuwe setjes ondergoed, sokken en bijvoorbeeld kledingrekken
  • Het uitzoeken en sorteren van kleding door de hogere groepen onder begeleiding van ouders


Het uitdelen van de kleding aan klanten van de Voedselbank nemen de ouders of andere vrijwilligers op zich. Het project is laagdrempelig vanwege de lage kosten voor de school, een praktisch informatiefilmpje en begeleiding door de Voedselbank.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Michelle van Eck: Kledingbank Kids Ook particulieren kunnen kinderkleding inleveren. Neem hiervoor contact op via de mail Kledingbank Kids